Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Χρήστος Ανέστη!


     Όταν έλαβα αυτό το μήνυμα στο κινητό μου την Κυριακή του Πάσχα, η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν: "Ποιος ρε παιδιά είναι αυτός ο Χρήστος;" Ο ξάδερφος μου από την Αμερική αποκλείεται γιατί του είχα μιλήσει Μ. Σάββατο βράδυ και ακούστηκε υγιέστατος. Πότε πρόλαβε μέσα σε 18 ώρες να τα κακαρώσει και να αναστηθεί; Οπότε η επόμενη σκέψη ήταν: "Τι καταλαβαίνει ο μέσος Έλληνας ορθόδοξος χριστιανός από το Πάσχα; Πώς το αντιλαμβάνεται;" 
  
  Απάντηση 1: Φαγητό μέχρι σκασμού
Αρνάκι, κοκορέτσι, μαγειρίτσα, αβγά, σαλάτες για ξεκάρφωμα και ένα - δυο γλυκάκια για επιδόρπιο. Κλασική φράση-άλλοθι της ημέρας: "Τόσες μέρες νηστεία ας φάω κάτι παραπάνω σήμερα" έστω κι αν η νηστεία δεν κράτησε ούτε μια βδομάδα και Μ. Πέμπτη απόγευμα υπήρξε ένα μικρό παραστράτημα: "Τι ψυχή έχει μια βάφλα με 2 μπάλες στρατσιατέλλα;!" 
  
  Απάντηση 2: Άδεια - διακοπές
Ταξιδάκι όπου μας βγάλει η βενζίνη (εκτός κι αν έχετε βαλσαμώσει τη γιαγιά στην αποθήκη και με τη σύνταξή της πάτε μέχρι την Κέρκυρα), φιλοξενία σε φιλικό σπίτι, ύπνος μέχρι αργά και καφέδες μέχρι να αρχίσουν οι σπασμοί από τα νεύρα! Μ. Παρασκευή βολτούλα και κουβεντούλα πίσω από εκείνο το ξύλινο παράξενο κατασκεύασμα με κάτι λουλούδια, να δεις πως το λένε...
  
   Απάντηση 3: Παράδοση
Μ. Τρίτη νοικοκυρές πασπαλισμένες με αλεύρι και παιδιά με χέρια γεμάτα ζύμες προσφέρουν κουλουράκια στις γειτόνισσες που κάνουν κι εκείνες το ίδιο με την κρυφή ελπίδα της άλλης να σκοτώνουν ελέφαντα από χιλιόμετρο ενώ τα δικά της να είναι αφράτα-αφράτα! Μ. Πέμπτη κατσαρόλες γεμίζουν κοκκινόνερο, τα χέρια μοιάζουν να 'χουν κάνει φονικό και για άλλη μια χρονιά όλοι αναρωτιούνται αφού τα έκαναν όλα όπως έπρεπε γιατί τα αβγά έγιναν πάλι ροζ. Ανάσταση και αγόρια (μικρά και μεγάλα) αποφασίζουν να τεστάρουν την καρδιακή λειτουργία μας και πόσο αντέχουμε τον τρόμο χωρίς να πάθουμε ανακοπή! 
  
  Απάντηση 4: Αγώνας δρόμου
Η εκκίνηση δίνεται όταν ο παπάς πει το "Χριστός Ανέστη" και η γραμμή του τερματισμού είναι το τραπέζι με την αχνιστή μαγειρίτσα! Ο τελευταίος θα πλύνει τα πιάτα!
  
  Απάντηση 5: Η νίκη της ζωής επί του θανάτου, ο θρίαμβος του φωτός επί του σκότους και η ελπίδα της κοινής Ανάστασης.

     Δεν ξέρω ποια απάντηση θεωρείτε εσείς σωστή, εγώ πάντως ξέρω πως κανένας Χρήστος δεν θα ανασταινόταν ποτέ αν δεν είχε χλευαστεί, μαστιγωθεί, σταυρωθεί, πεθάνει και αναστηθεί πριν από αυτόν και για αυτόν ο Χριστός.

3 σχόλια:

  1. Για την Πρωτομαγιά έχεις τίποτα να πεις;

    Αχ, φιλενάδα μου είμαι πολύ περήφανη που γράφεις τόσο ωραία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγγελάκι μου αγαπημένο, τι έκανες ξύπνια τέτοια ώρα; Μάλλον ήσουν μισοκοιμισμένη για να βρίσκεις τόσο ωραίες τις "σοφίες" μου!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή